Τη σχολική χρονιά 2022-2023 μαθητές από τα τμήματα Β1 και Β4 του 4ου Γυμνάσιου Γλυφάδας συμμετείχαν στο προγράμμα eTwinning “eco Citizens for future”, στο οποίο συνεργάστηκαν με μαθητές από την Πορτογαλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Τουρκία, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κ.Μπάση, κ.Κουτσούλη και κ.Μυρωνίδου. Μέσω μιας προσέγγισης PBL συζητήσαμε τους ΣΒΑ 6, 7, 11, 12, 13, 14, 15 και 17 για να μάθουμε εάν ο κόσμος όπως τον γνωρίζουμε μπορεί ακόμα να σωθεί. Οι μαθητές ερεύνησαν την περιγραφή, τους δείκτες και την πρόοδο των στόχων. Στη συνέχεια προσπάθησαν να βρουν λύσεις/προτάσεις για την επίτευξη των στόχων και να αναλάβουν δράση στο σπίτι, στο σχολείο ή στην κοινότητα.

Οι μαθητές παρουσίασαν τον εαυτό τους και το σχολείο τους, συμμετείχαν σε δραστηριότητες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, έφτιαξαν λογότυπα, αντάλλαξαν ευχετήριες κάρτες και παρουσιάσεις με Χριστουγεννιάτικα έθιμα, γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και κατασκεύασαν σχετικές αφίσες. Ξεκίνησαν προκλήσεις
στα σχολεία τους για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γης και αντάλλαξαν πληροφορίες για τις δραστηριότητες που έγιναν στα σχολεία τους. Συνεργάστηκαν τόσο σε εθνικές όσο και σε διακρατικές ομάδες, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους.

Οι εργασίες και τα συμπεράσματα των μαθητών συγκεντρώνονται στο παρακάτω ψηφιακό ebook:

Βραβεία

Το έργο βραβεύθηκε με Εθνική και με Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας!

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Αφήστε σχόλιο