Το 4ο Φαληρικό πανηγύρι είναι συνέχεια ενός θεσμού με μεγάλη απήχηση και  στο οποίο, μαθητές/μαθήτριες υπό την διακριτική καθοδήγηση των καθηγητών τους παρουσιάζουν πειραματικές δραστηριότητες σε μαθητές, συναδέλφους ή και άλλους επισκέπτες. Αποτελεί ευκαιρία για τους μαθητές να έρθουν δια ζώσης σε επαφή με ευρύτερο κύκλο των φυσικών επιστημών, πέρα από τον προκαθορισμένο του μαθήματος, σε ένα μη τυπικό περιβάλλον μάθησης, αλλά ίσως μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας. Για μια ημέρα μπαίνουν στην θέση του ερευνητή, του παρατηρητή, του δημιουργού αλλά και του εκπαιδευτικού.  Οι δε επισκέπτες, μαθαίνουν μυστικά της φύσεως δια της πειραματικής οδού με τις αναγκαίες θεωρητικές εξηγήσεις  από μαθητές / τριες.
Το 4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας συμμετείχε με μικρή ομάδα μαθητών από το τμήμα Α5, προκειμένου να δείξει το πείραμα “Κατασκευή πηγαδιού – Υφαλμύρινση παράκτιου υδροφόρου ορίζοντα”. Το πείραμα αυτό έχει σχεδιαστεί από τους μαθητές του τμήματος Α5 στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωλογίας-Γεωγραφίας με υπεύθυνη καθηγήτρια την Ελεύθερνα-Κατερίνα Μπάση.
Στην επίδειξη του πειράματος συμμετείχαν οι μαθήτριες Ελευθερία Σμαραγδάκη, Ευαγγελία Χαμηλοθώρη, Θεοδώρα Χαροκόπου, Βασιλική Χήναρη.

Αφήστε σχόλιο