Σε αυτό το έργο μελετήσαμε τις θάλασσες γύρω μας και κατασκευάσαμε συνεργατικά χάρτες για τις θάλασσες της Ευρώπης (νησιά, θαλάσσιες χώρες, τύποι ακτών, θαλάσσια ζώα και φυτά, θαλάσσιες μεταφορές, ρύπανση, τουρισμός κ.λπ.) και έτσι δημιουργήσαμε τον “Θαλάσσιο Άτλαντα”. Μάθαμε πώς να αξιοποιούμε το θαλάσσιο περιβάλλον, αλιεύοντας χωρίς να βλάπτουμε τη βιοποικιλότητα. Συζητήσαμε τη ρύπανση της θάλασσας από τις πόλεις, τη βιομηχανία και τη γεωργία και πώς μπορούμε να μειώσουμε τις συνέπειές τους για ένα μέλλον με
καθαρά νερά. Εργαστήκαμε σε εθνικές και διακρατικές ομάδες και ανταλλάξαμε εμπειρίες με τους εταίρους μας πάνω σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής. Αφού μάθουμε τα πάντα για τη θάλασσα, μπορούμε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον.
Κατά τη διάρκεια του έργου, οι μαθητές απέκτησαν γνώσεις για τις ευρωπαϊκές θάλασσες και δημιούργησαν παρουσιάσεις, αφίσες, βίντεο και χάρτες τόσο σε συνεργασία με συμμαθητές τους όσο και σε διακρατικές ομάδες με μαθητές από τις υπόλοιπες χώρες που συμμετείχαν στο έργο. Επιπλέον, οι μαθητές μίλησαν για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, έφτιαξαν βίντεο, έμαθαν για τα χριστουγεννιάτικα έθιμα των συνεργατών τους. Επίσης υλοποιήθηκαν δύο διαδικτυακές μαθητικές συναντήσεις με τους ευρωπαίους εταίρους.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν επτά σχολεία από πέντε χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Εσθονία, Πορτογαλία, Λιθουανία, Τουρκία).

Δείτε εδώ το e-book με την παρουσίαση του προγράμματος (Project Presentation):

Δείτε εδώ το e-book με τους χάρτες ( Marine Atlas) που δημιούργησαν οι μαθητές στα πλαίσια του προγράμματος:

ΒΡΑΒΕΙΑ

Το έργο βραβεύθηκε με Εθνική και με Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας!

Επίσης πήρε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό εθνικών έργων eTwinning στην Εσθονία!

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Αφήστε σχόλιο