Πρόκειται για ένα Ευρωπαϊκό έργο, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές από το τμήμα B4 του 4ου Γυμνασίου Γλυφάδας (σχολικό έτος 2021-2022), με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Ελεύθερνα-Κατερίνα Μπάση.

Η τεχνολογία έχει θετικό αντίκτυπο στη ζωή, επιλύοντας καθημερινά προβλήματα και απλοποιώντας εργασίες. Στο μέλλον, οι τεχνολογίες αιχμής θα μας παρουσιάσουν προκλήσεις και ευκαιρίες. Μάλιστα πολλά παιδιά θα εργαστούν σε επαγγέλματα που δεν υπάρχουν ακόμα! Σε αυτό το έργο οι μαθητές, εφαρμόζοντας τη μέθοδο επίλυσης προβλήματος, ανακάλυψαν πώς η τεχνολογία επηρεάζει την καθημερινότητά μας. Οι μαθητές διερεύνησαν διάφορες  τεχνολογικές καινοτομίες, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, καθώς και το πώς η τεχνολογία επηρεάζει την κοινωνία, το περιβάλλον και την υγεία μας.

Οι μαθητές παρουσίασαν τον εαυτό τους, τα σχολεία και την πόλης τους, αλληλεπέδρασαν στο φόρουμ, δημιούργησαν λογότυπα και ψήφισαν το καλύτερο. Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δημιούργησαν παρουσιάσεις, βίντεο και αφίσες για τεχνολογικές καινοτομίες. Συνεργάστηκαν τόσο σε εθνικές όσο και σε διεθνείς ομάδες. Οι εργασίες και τα συμπεράσματα των μαθητών συγκεντρώνονται σε ψηφιακά τελικά προϊόντα.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν σχολεία από έξι χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Εσθονία, Ισπανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τουρκία).

Δείτε εδώ τα τελικά προϊόντα του έργου:

Εργασίες σε εθνικές ομάδες: https://bit.ly/3vwquPD

Εργασία σε διακρατικές ομάδες: https://bit.ly/3s6VTpD

Βραβεία

Το πρόγραμμα eTwinning “Technology Impact” βραβεύτηκε με Εθνική  και με Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Αφήστε σχόλιο