Στο πρόγραμμα eTwinning “Geo-Games” επιδιώχθηκε να μάθουν οι μαθητές την ευρωπαϊκή γεωγραφία μέσα από παιχνίδια. Οι μαθητές, αφού διανεμήθηκαν σε διεθνείς ομάδες, συνεργάστηκαν μέσω των φόρουμ και δημιούργησαν με χρήση συνεργατικών εργαλείων παρουσιάσεις και χάρτη σχετικά με το φυσικό (γεωμορφές) και το ανθρωπογενές περιβάλλον (πόλεις, μνημεία, αξιοθέατα, πολιτισμός) της Ευρώπης. Οι εργασίες παρουσιάστηκαν από τους μαθητές στην σχολική τάξη. Στη συνέχεια οι μαθητές στις διεθνείς ομάδες συλλογικά δημιούργησαν ένα παιχνίδι και όλοι οι μαθητές έπαιξαν το παιχνίδι κατά τη διάρκεια τηλεδιασκέψεων.

Στην αρχή του έργου, οι μαθητές έκαναν την παρουσίαση του εαυτού τους, των σχολείων τους και της πόλης τους, δημιούργησαν λογότυπα και ψήφισαν για την επιλογή του λογότυπου του έργου. Αντάλλαξαν Χριστουγεννιάτικες κάρτες. Επίσης, σε εθνικές ομάδες έφτιαξαν παιχνίδια για την εκμάθηση των Ευρωπαϊκών κρατών. Το τελικό προϊόν είναι μια παρουσίαση που συγκεντρώνει τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν σε όλο το έργο.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν σχολεία από τρεις χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία). Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τους μαθητές των τμημάτων Β1 και Β2 (σχολ.έτος 2021-2022) εντός ωρών διδασκαλίας, στα πλαίσια των μαθημάτων της Γεωγραφίας, Πληροφορικής και Αγγλικών, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις Ε.Κ.Μπάση, Α.Κουτσούλη, Ε.Μυρωνίδου και Κ.Λαγκαδινού.

Δείτε εδώ την παρουσίαση του προγράμματος

Από τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τη διαδραστική εκδοχή της αφίσας:

Interactive poster

Βραβεία

Το πρόγραμμα βραβεύθηκε με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

Αφήστε σχόλιο