Τη σχολική χρονιά 2020-2021 υλοποιήθηκε στο 4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας πρόγραμμα e-twinning με θέμα: «Travelling in European countries».

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές από τα τμήματα Β2 και Β4. Το πρόγραμμα έγινε εντός ωρών διδασκαλίας, στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας Β’Γυμνασίου, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ελεύθερνα-Κατερίνα Μπάση.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν συνολικά 5 σχολεία από την Εσθονία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Τουρκία και την Πολωνία και το σχολείο μας αποτελεί ιδρυτικό μέλος.

Ο στόχος αυτού του προγράμματος ήταν να σχεδιαστούν εικονικά ταξίδια σε διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα ο σχεδιασμός των εικονικών ταξιδιών έγινε από διεθνείς συνεργατικές ομάδες, αποτελούμενες από μαθητές όλων των συνεργαζόμενων κρατών. Οι ομάδες σχεδίασαν το ταξίδι τους υπολογίζοντας το συνολικό κόστος του, κατασκεύασαν χάρτη με τα αξιοθέατα και δημιούργησαν μια παρουσίαση του ταξιδιού τους, την οποία παρουσίασαν στις υπόλοιπες ομάδες σε τηλεδιάσκεψη. Μπορείτε εδώ να δείτε την παρουσίαση της διαδικτυακής συνάντησης:  https://bit.ly/3uT8qMy .

Στα πλαίσια αυτού του έργου έχουν υλοποιηθεί πολλές δραστηριότητες, όπως:

Όλες οι δραστηριότητες έγιναν μέσα από διάφορα συνεργατικά web2 tools.

Δείτε την παρουσίαση του προγράμματος :

Προκειμένου να παρουσιάσουμε τις δραστηριότητες του προγράμματος eTwinning Travelling in European Countries δημιουργήθηκε αυτή η διαδραστική αφίσα. Κάντε κλικ στις εικόνες για να δείτε λεπτομέρειες.

https://www.canva.com/design/DAEcf58eUgk/view?utm_content=DAEcf58eUgk&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=viewer

Δείτε και εδώ την αφίσα σε πλήρες μέγεθος: TRAVELLING IN EUROPEAN COUNTRIES

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα της ανατροφοδότησης για το πρόγραμμα eTwinning “Travelling in European Countries” από τους συμμετέχοντες μαθητές

Βραβεύσεις

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα e-Twinning “Travelling in European countries” βραβεύθηκε με ευρωπαϊκή και εθνική ετικέτα ποιότητας!

Ευρωπαϊκή ετικέτα

Δείτε εδώ τις Εθνικές Ετικέτες ποιότητας που έλαβε το έργο:

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας – καθηγήτρια

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας μαθητών

Αφήστε σχόλιο